Az egér farkincája – pályázati kiírás

Kedves Ifjú Bábosok, és majdani Bábosok!

Egyesületünk 70-éves születésnapjához közeledik. Többféle módon is készülünk az ünnepre, így közös játékra hívunk benneteket! Mellékeljük Páskándi Géza meséjét, amely alkalmas egy mulatságos előadás alapjául.

Sajnos így még nem vihető bábszínpadra!

  • Még senki nem döntött arról, hogy milyen formában kerüljön nézők elé. Síkbábokkal, vagy kesztyűs bábokkal, vagy árnyjátékként, vagy….. ki tudja?
  • Még senki nem döntött arról hogy ennyi szöveg sok vagy kevés, ki kell-e húzni belőle vagy hozzá kell tenni….. egy egérfarknyit…?
  • Még senki nem döntött arról, hogy mennyi legyen benne a muzsika, zaj, zörej… vagy talán legyen belőle bábopera?
  • Még senki nem döntött arról hogy milyen díszletek között kerüljön a közönség elé ez a mókás történet.

Mi azonban döntöttünk arról, hogy tőletek várjuk a megoldást.

  • Akinek kedve van foglalkozhat csak a szöveggel és a bábszínpadra való alkalmazáshoz szükséges rendezői feladatokkal. Legyél hát dramaturg!
  • Akinek kedve van tervezze meg a bábokat a díszleteket és a kellékeket. Légy hát bábtervező, szcenikus.
  • Akinek kedve van megálmodhatja és kottákba rögzítheti azokat a dallamokat, amelyeket ennek a népmesei ihletésű szöveg anyaghoz illeszkedőnek ajánlana. Légy zeneszerző!Van korhatár! Igazság szerint iskolások, középiskolások pályaműveit várjuk. Ennek ellenére elfogadunk pályamunkákat idősebb tagjainktól is (akik számára a senior kategóriát nyitjuk meg).A szövegeket, a tervrajzokat, a zenei anyagot névtelenül (jeligével ellátva) kell elküldeni az egyesület vezetősége számára. Postán érkeztetés: helyezd el a beküldendő anyagot egy jól lezárható borítékba amelyen semmi más nem olvasható, csak a jelige! Egy másik, lezárt borítékban helyezd el azt a címet, amely a jeligével kapcsol össze. Figyelem! A dokumentációból derüljön ki az életkorod! A két borítékot tedd egy harmadikba, amelyet már a postázás szabályai szerint lehet elküldeni (címzett: Magyar Bábjátékos Egyesület 3950 Sárospatak Batsányi János út 7., feladó címe: a Tiéd) Kérjük, hogy a küldeményt ajánlottan add postára, hogy az útja követhető legyen. Elektronikus beküldést – az anonimitás megőrzésének lehetetlensége miatt – nem fogadunk el! A pályamunkák értékelésére az egyesület szakemberei közül választott három fős zsűrit bízunk meg, akik döntése eredményeképpen a legjobb változatok a közvélemény elé kerülnek, a 70. születésnapon méltó keretek között ismertetnek el. A pályamunkák beküldési határideje 2018. január 20. (a postabélyegzőn olvasható dátumnak nem szabad későbbinek lennie)

Szentirmai László elnök

Az eredmény kihirdetésére a 70 éves jubileumi rendezvényen kerül sor Budapesten.

De ha ezek a falatok külön-külön kevésnek bizonyulnának (?!) szabad/lehet vállalkozni mindezek együttes megalkotására.

az_eger_farkincaja

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.