Aktualitások

Július 7-én, Budapesten, a Mesekert óvodában össze ült a május 14-én megválasztott vezetőség.

A megbeszélés legfontosabb témakörei az elnök személyének kijelölése, az Egyesületi Alapszabály módosításai, az Egyesület fennállásának 70 éves évfordulójára való előkészületek voltak, amelyek mellett természetesen az éves és a rövid távú ütemterv, egyes feladatok megfogalmazása, és a megoldásban felelősek kijelölése volt.

A teljes vezetőség jelenléte mellett a tagok egyhangúan felkérték az Egyesület vezetésére Szentirmai Lászlót, aki ezt köszönettel elfogadta. Megbízatása 2021-ig tart, amennyiben akadályozó körülmények nem jönnek közbe.

Az Alapszabály módosításai között a legfontosabbnak a szavazati jog ismételt megvitatása volt, amelynek nyomán az a döntés született, hogy érvényes szavazatot a 18. életévét betöltött tagoktól várhatunk. A levélben való szavazás lehetőséget a vezetőség támogatja (ami egybe esik az egyesületi tagság többségének véleményével is), de ennek jogilag pontos megfogalmazása után kerülhet be az alapszabály pontjai közé. Az alapszabály jelenleg érvényes civil törvényhez való hozzáigazítása őszig elvégzendő, jogász által is felügyelt feladat, amelynek eredményéhez a tagság a honlapon, illetve egyéb gazdaságos formában férhet hozzá.

2018 januárjában lesz az a nap, amelyen jogelődünket (Magyar Bábjátékos Szövetség) létre hozták. 2018. február 17-én ünnepeljük meg ezt a kerek, 70. évfordulót, amelynek tartalmával, helyszínével kapcsolatban még lépéseket kell tennie az Egyesület vezetőségének. Ezzel kapcsolatosan mindenkitől szeretettel, kíváncsisággal várunk reflexiókat. (tanulmány, megemlékezés, eredeti dokumentumok stb.)

Megjelent a bábjátékos 2017/2 (nyári) száma, amely a Gyermekbábos Országos Találkozó ez évi eseményeivel foglalkozik, egyben egyfajta készülődés 2018-ra, e gálafesztivál 25. megrendezésére. Ezt a példányt megcímzett, felbélyegzett A5 méretű válaszboríték megküldésével, fekete-fehér monokróm változatban, 400 Ft. befizetés ellenében bárki megvásárolhatja. Ára befizetendő OTP 11705008 20484642 00000000 számlaszámra, megjegyzés rovatban jelezze a feladó nevét. Az igénylést a következő címre kérjük elküldeni: MBE számára A Művelődés Háza címén 3950 Sárospatak Eötvös út 6.

Mindenkinek felhőtlen pihenéssel eltöltött nyarat kíván

MBE vezetősége

Kategória: MBE hírek | A közvetlen link.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.