Pekari Bernadett

tanácskozási jogú egyesületi tag

Több mint egy évtizede foglalkozom gyermekszínjátszással. Tanítóként, drámapedagógusként és leendő magyar tanárként is úgy gondoltam, hogy megtaláltam az utam. Mígnem fél évvel ezelőtt rám talált, elém kanyarodott egy másik, a bábjátékos, amikor nagy bátorsággal átvettem a közel 50 éves, nagy múltú Sióagárdi Fecske Bábcsoport irányítását. Azt mondják, az utaknak céljuk van, és mindegyik összefut végül. Hát nálam ez most következett el!

Kaposváron tanultam drámapedagógiát a Művészeti Egyetemen Tolnai Máriától és Pauska Máriától, később rendezői ismereteket sajátítottam el Szakall Judittól, Kaposi Lászlótól, Sándor L. Istvántól és Perényi Balázstól. Jelenleg Tarlós Lászlóné Edit néni, és a Fecskék vezetnek be engem a bábosok világába!

Az úti tarisznyámban a színjáték mellett megjelent a bábjáték, aminek azért is örülök, mert egy újabb lehetőség arra, hogy szakmailag is megújuljak. Boldog vagyok, hiszen a munkámban megtaláltam az örök játék hangulatát, a bűvös kulcsot, amely összeköt fiatalt és időset egyaránt.

Tagja vagyok a Magyar Drámapedagógiai Társaságnak, és most már a Magyar Bábjátékosok Egyesületének is. Köszönet érte. A változás mindig nagy kihívás is, amit le kell játszani. Játsszunk hát mostantól együtt!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.