Küldetésnyilatkozat

A Magyar Bábjátékos Egyesület
küldetésnyilatkozata

A Magyar Bábjátékos Egyesület célja az alkalmazott – vagy más elnevezéssel pedagógiai – bábjáték, illetve az amatőr bábjátszás felelős és szakszerű gyakorlatának támogatása. A Magyar Bábjátékos Egyesület ezt a célját elsősorban átfogó koncepciók kialakítása és a pedagógusok – tanítók és óvodapedagógusok – képzése révén kívánja elérni.

Az a meggyőződés hajt minket, hogy Magyarország a következő évtizedekben jól működő állammá válhat, ha az iskolázásban is igazodik a megváltozott kihívásokhoz, környezeti kondíciókhoz.

A Magyar Bábjátékos Egyesület polgárok érték– valamint szakmai közössége, amely nyitott mindazok felé, akik elfogadják, hogy a hazaszeret és a modern Európához való kötődés nem egymással versengő, hanem egymást erősítő fogalmak. Egyszerre vagyunk magyarok és európaiak, nemzeti hagyományainkra büszke, haladó gondolkodású polgárok.

Tevékenységünkkel Magyarország felemelkedéséhez szeretnénk hozzájárulni. Felajánljuk és közkinccsé tenni igyekszünk elméleti felkészültségünket és szakmai gyakorlatunkat. A Magyar Bábjátékos Egyesület nem valamely politikai erő mellett működő háttérintézmény. Lojális a néphez, a fiatal utódokhoz, ezért igyekszik a hatalom mindenkori gyakorlóira hatni, az aktuális kormányzat munkáját jobbítani.

Ápoljuk a magyar történelem vitathatatlanul leghaladóbb korszakának szellemi örökségét, s a reformkor nagyjaival egyet értve: hatni akarunk, alkotni és gyarapítani.

Budapest, 2012. március

Szentirmai László
elnök

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.